Gå direkt till innehåll.
Logotyp HKR
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
In English
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
  • Logga in
  • Canvas lärplattform
  • E-post
  • Studentportalen
  • För medarbetare, Greenroom
Egenkontroll och tillämpning av HACCP del 2
Utbildning
Forskning
Samverkan
Om oss
Egenkontroll och tillämpning av HACCP del 2
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Kursplan
Litteraturlista
Kontakt
  • Trygghet och säkerhet
  • Bibliotek
In English
Logotyp HKR
  • Utbildning
  • Forskning
  • Samverkan
  • Om oss
Mer innehåll
  1. HKR
  2. Egenkontroll och tillämpning av HACCP del 2
  3. Kursplan
  1. HKR
  2. Egenkontroll och...
  3. Kursplan

Egenkontroll och tillämpning av HACCP del 2
2,5 hp

Kurskod: KV430G

Beslut: Fastställd av Fakultetsnämnden för naturvetenskap 2024-06-05. Giltig från och med 2025-03-24.

Nivå: Grundnivå

Utbildningsområde: Naturvetenskapliga området 100%

Huvudområde: Ej huvudområde.

VFU-andel: -

Engelsk titel: Application of HACCP part 2

Diarienummer: U2024-242-1038

Allmänna uppgifter

Kursen ges som fristående kurs på distans.

Fördjupningsnivå

G1F Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Förkunskaps- och behörighetskrav









Grundläggande behörighet samt 7,5 hp mikrobiologi varav minst 2,5 hp i kursen avklarade eller motsvarande.

Syfte

Kursen syftar till att studenten ska utveckla färdigheter i revisionsteori, livsmedelslagstiftning och relevanta standarder.

Innehåll

Kursen behandlar:

  • Lagstiftning kring hantering och produktion av livsmedel
  • Livsmedelskontroll
  • Standarder för livsmedelssäkerhet, kvalitet och miljöledning
  • Revisionsteori och revision av egenkontroll
  • redogöra för hur och varför en revision utförs och hur avvikelser och ständiga förbättringar hanteras

Lärandemål

Efter genomgången kurs ska studenten kunna

  • redogöra för hur man hittar tillämplig livsmedelslagstiftning (1)
  • förklara hur Sveriges livsmedelskontroll är uppbyggd (2)
  • redogöra för Sveriges olika kontrollmyndigheters ansvarsområde inom livsmedelssektorn (3)
  • redogöra för olika standarder inom livsmedelsområdet (4).

Genomförande

Kursen genomförs på distans med inspelade föreläsningar och avslutas med skriftlig salstentamen som kan skrivas på annan ort.

Examination – prov och former

På kursen som helhet används betygsgraderna Underkänd (U), Godkänd (G) och Väl Godkänd (VG).

Delprov 1 (2,5) Livsmedelslagstiftning, livsmedelskontroll, livsmedelsstandarder och revisionsteori.
Salstentamen. Lärandemål 1-4 examineras. Betygsgraderna U, G och VG tillämpas.

För betyget Godkänd krävs Godkänd på samtliga delprov 1. För betyget Väl Godkänd krävs Väl Godkänd på delprov 1.

Högskolans regler för examination finns att läsa på www.hkr.se/student.

Om studenten har en rekommendation från HKR om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinator, eller den examinator utser, rätt att ge en anpassad examination eller låta studenten genomföra examinationen på ett alternativt sätt.

Kursutvärdering

Kursutvärdering sker i enlighet med av Högskolan utfärdade riktlinjer.

Beslut

Fastställd av Fakultetsnämnden för naturvetenskap 2024-06-05. Giltig från och med 2025-03-24.

Revideringar

Övergångsbestämmelser

Student antagen enligt denna kursplan äger rätt att examineras enligt densamma ett (1) år efter att kursplanen upphört att gälla, dvs. ersatts av en ny eller blivit nedlagd. För student som inte har fullföljt kurs med godkänt resultat ett år efter att dess kursplan upphört att gälla kan, inom ytterligare två år och efter prövning av examinator, ges möjlighet till förnyade examinationstillfällen i enlighet med kursplan som innehållsligt kan bedömas som näraliggande och där examination kan genomföras utan att det innebär mer än marginell ökning av de resurser som förbrukas. Efter dessa ytterligare två år kan studenten endast erhålla intyg på avklarade delprov.

Litteratur

Litteraturlistan kan komma att revideras fram till 8 veckor före kursstart.

Kurslitteratur finns i viss omfattning att låna eller ladda ner på biblioteket. Talböcker för studenter med läsnedsättning finns sök- och nedladdningsbara i Legimus.

Litteraturen består av aktuell lagtext, branschriktlinjer, standarder och annat relevant material om maximalt 300 sidor som blir digitalt tillgängligt vid kursstart.

Kursperiod: v20 2025 - v23 2025
Studietakt: 50%
Studieform: Högskoleförlagd
Ort: Kristianstad
Språk: Svenska
Anmälningskod: HKR-09EDN
Anmälan senast: 2024-10-15
OBS! Inställd
Kortadress: www.hkr.se/kkv430g

Dela

  • Länk, dela på e-post (öppnas i mail-program)
  • Länk, dela på LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Länk, dela på Facebook (öppnas i nytt fönster)
Dela

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
 
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025
  • LinkedIn (öppnas i nytt fönster)
  • Youtube (öppnas i nytt fönster)
  • Instagram (öppnas i nytt fönster)
  • Facebook (öppnas i nytt fönster)
Följ oss

Högskolan Kristianstad är en del av COLOURS European University Alliance, ett samarbete med åtta andra europeiska universitet.

Colours logotyp.

Kontakt

Telefon: 044-2503000

E-post: info@hkr.se

Fler kontaktuppgifter

Hitta hit

Trygghet och säkerhet​​​​​​​​​​​
Vid nödsituation, ring 112
Högskolans väktare nås på 044-2503650

Genvägar

  • Canvas lärplattform
  • E-post, logga in
  • Studentportal
  • Jobba hos oss
  • För medarbetare
  • Visselblåsning
  • Om cookies
  • Tillgänglighet
© Högskolan Kristianstad 2025